Pīlādži

Pīlādzis BURKA

Trešā gada stāds 15 litru podā. Viena no populārākajām ēdamo pīlādžu šķirnēm. Ātrražīgs hibrīds – pīlādža un aronijas krustojums. Pieauguša koka augstums līdz 1,5 - 2 m. Veido kompaktu vainagu. Pašneauglīga. Ogas – sarkanbrūnas, pēc garšas saldskābas ar vieglu rūgtenumu. Audzēti pēc meristēmu metodes, nav potēti. IZSNIEDZAM UZ VIETAS VAI VEICOT KURJERA PIEGĀDI 1 REIZI NEDĒĻĀ MARŠRUTĀ DOBELE, JELGAVA, RĪGA, PIERĪGA, JŪRMALA.

Maijs
Tikai kurjerpiegāde
15,00 €
-
1
+

Pieauguša auga augstums – 1,5 - 2 m

Ziedēšanas laiks - maijs

Augļi – divreiz lielāki kā parastajam pīlādzim, sarkanbrūni, pēc garšas saldskābi, bet ar vieglu rūgtenumu

Ražas ienākšanās laiks – septembra beigas

Stādīšanas laiks – var stādīt līdz oktobra vidum

Stādīšanas vieta – saulaina, nav ieteicams stādīt blakus kadiķiem

Stādīšanas dziļums – svarīgi, lai iestādot sakņu kakls nebūtu zem zemes. Jāstāda mazliet seklāk, nekā audzis pirms tam.

Augsne – labi drenēta, vidēji smaga, pietiekami mitra, augs arī parastā dārza augsnē

Augsnes pH – 5,5 – 6

Mēslošana – mēslot var līdzīgi kā ābeles un bumbieres vai arī nemēslot nemaz – mazāk barotu koku augļos veidojas vairāk vērtīgo bioloģiski aktīvo vielu. Ja pirms stādīšanas ir iestrādāti kūtsmēsli, mēslo tikai trešajā gadā pēc iestādīšanas.

Apgriešana – regulāri ieteicams izgriezt sakņu avases, kuras īpaši augs pirmajos gados

Ziemcietība – augsta, ātri iesakņojas un spēj izturēt pat -30C grādu salu,taču pirmajā augšanas gadā uz ziemu ieteicams piesegt to saknes ar mulču.

Pielietojums – no ogām var pagatavot ievārījumus, želejas, sulas, sukādes

Svarīgi! - lai pīlādzis ražotu, ir nepieciešama parastā meža pīlādža vai citas šķirnes pīlādža klātbūtne dārzā