Stāds 1 litra podiņā. Ātraudzīga, aromātiska piparmētra, kurai piemīt maiga ābolu smarža. Veido augšup vērstu krūmiņu. Tai ir spēcīgas saknes, kas ātri izplatās, tadēļ, ja audzējat to podā, ik pa laikam tā ir jāierobežo, izkniebjot zarus vai jaunos dzinumus. Lieliski piemērota dažādu mērču papildināšanai.
Ātraudzīgs augs ar plašu sakņu sistēmu, ložņājošiem sakneņiem un stīgām.
Pieauguša auga augstums – 50 – 60 cm
Ziedēšanas laiks – jūnijs - augusts
Ziedi – rozā
Lapojums – zaļš, viegli pūkains
Stādīšanas vieta – saulaina vai nedaudz noēnota, no spēcīgiem vējiem pasargāta vieta, ieteicams, atvēlēt vietu, kur tām nekas netraucēs
Augsne – auglīga, trūdvielām bagāta, mitra, labi drenēta augsne, ja mētras augs nabadzīgā augsnē un ēnā, tās saturēs mazāk ēterisko eļļu
Augsnes pH – 5 – 6,8
Daudzgadīga – jā
Ziemcietība - mētrām īpaši bīstams ir kailsals, būs drošāk, ja dobes tiks piesegtas. Podiņos audzētās piparmētras ziemošanai novieto siltumnīcā vai laukā, tos piesedzot ar kūdru, kompostu, lapām vai kā citādi, pasargājot no izsalšanas.
Mēslošana - papildmēslojumu dod 1-2 reizes veģetācijas periodā. Dzelzs un cinks sekmē ēterisko eļļu uzkrāšanos un paaugstina ražas kvalitāti
Apgriešana – augu var arī apgriezt, atdalot nelielu daļu no galotnītes, tas ļaus iegūt īsākus un kuplākus stādiņus. Rudenī augu var sagatavot ziemas periodam, nogriežot visu lapotni līdz augsnes līmenim.
Svarīgi! – būtiski ir ik pēc 3 – 5 gadiem mainīt piparmētru atrašanās vietu, citādi tās var nīkuļot vai izstīdzēt. Augšanas laikā svarīgi augsni uzirdināt un rūpīgi ravēt nezāles, lai no nezālēm izvairītos, augsnes virskārtu var viegli nomulčēt.
Pielietojums – desertu, kā arī dārzeņu un gaļas ēdienu (jēra, aitas) gatavošanā, ēdienu dekorēšanā, gardas tējas pagatavošanā
Noderīgi! – jau izsenis zināms, ka piparmētrām piemīt nomierinošas un stresu samazinošas īpašības.