Trešā gada ražojošs stāds 5 litru podā. Ļoti ražīga ēdamā sausserža šķirne. Veido spēcīgu vainagu. Pieauguša krūma augstums 1,5 m, platums 1,9 m. Ogas saldas, ļoti garšīgas. Ogu nogatavošanās laiks jūnija beigas. IZSNIEDZAM UZ VIETAS VAI VEICOT PIEGĀDI 1 REIZI NEDĒĻĀ MARŠRUTĀ DOBELE, JELGAVA, RĪGA, PIERĪGA, JŪRMALA.
Pieauguša krūma augstums – 1,5 m
Pieauguša krūma platums – 1,9 m
Ziedēšanas laiks – aprīļa beigas – maija sākums
Ogas – tumši zilas, saldas, vidējais ogas svars – 1,4 – 1,8 g
Stādīšanas vieta – saulaina, tad ogas ienāksies agrāk, tās būs gardākas un ražos bagātīgāk
Stādīšanas dziļums – stāda tik pat dziļi, cik audzis iepriekš
Augsne – labi augs parastā dārza augsnē, tai jābūt pietiekami mitrai, labi drenētai
Augsnes pH – viegli skāba, neitrāla - 5,5 - 6
Ražas laiks – jūnija beigas
Apgriešana – ja krūms šķiet saaudzis par biezu, vai kāds zars ir izaudzis uz sānu, dzinumus var gan saīsināt, gan izgriezt. Ja krūmu ir plānots “piefrizēt”, to dara tūliņ pēc ogu apēšanas, citādi nākamajā gadā nebūs ražas
Salizturība – ļoti laba, līdz -38C
Ilgmūžīgs – jā
Pielietojums – ēdamo sausseržu ogas var ēst svaigā veidā, žāvēt, saldēt, izmantot ievārījumos, kompotos, kā arī spiest sulas no tām
Svarīgi! - lai iegūtu labu ražu, ieteicams, tuvumā stādīt vairākas sausseržu šķirnes, tas tamdēļ, lai tiktu nodrošināta savstarpējā apputeksnēšanās. Kā apputeksnētāji ieteicamas šādas šķirnes – Docz Velikana, Jugana, Vostorg.